Κανελόνια με τόνο
Υλικά
- • 500 γραμ. κανελόνια
- • 500 γραμ. τόνο (κονσέρβα)
- • 2 κρεμμύδια (τριμμένα)
- • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά (τριμμένη)
- • 2 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι (τριμμένο)
- • 1 μπαστουνάκι κανέλα
- • λίγο ελαιόλαδο
- • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- • 3 αβγά
- • 3 ντομάτες ώριμες
- • λίγο πελτέ ντομάτας
- • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρολάκι το λάδι, τα κρεμμύδια τριμμένα, τον τόνο, τις ντομάτες πολτοποιημένες, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα και το αλατόπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Μόλις δέσει η σάλτσα, την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε τα κανελόνια σε κατσαρόλα με 4 λίτρα αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα αφήνετε λίμα λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Βάζετε το βούτυρο να κάψει, σουρώνετε τα κανελόνια και τα ζεματίζετε.
Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε στην κρύα σάλτσα, μαζί με τη φρυγανιά και 1 φλιτζ. τσαγιού από το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και γεμίζετε με αυτό ένα-ένα τα κανελόνια.
Τοποθετείτε τα κανελόνια σ' ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Τα περιχύνετε με λίγο χυμό ντομάτας διαλυμένο σε καυτό νερό και τα πασπαλίζετε με το δεύτερο φλιτζάνι από το τριμμένο τυρί.
Ψήνετε τα κανελόνια σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου.
Νικ. Τσελεμεντές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!