Μπριάμ με πιπεριές
Μερίδες 8
• Ετοιμο σε 1 1/2 ώρα
·
2 κόκκινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους, σε
λωρίδες
·
2 κίτρινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους, σε
λωρίδες
·
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
·
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
·
1/4 φλ μαύρες ελιές
·
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε φέτες
·
1 κουτ. γλ καστανή ζάχαρη
·
3 κουτ. γλυκό κόκκινο κρασί
·
3-4 κλωναράκια δενδρολiΒανου
·
2 κουτ. ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αραδιάζετε
τις πιπε-ριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές και τις ντομάτες σε μεγάλο
ταψί. Πα-σπαλίζετε τα λαχανικά με τη ζάχαρη και περιχύνετε με το κρασί.
Αλατοπι-περώνετε, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά. Βγάζετε
το αλουμινόχαρτο και ανακατεύετε τα λαχανικά.
Προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε
με το ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, χωρίς να σκεπάσε-τε
το ταψί με αλουμινόχαρτο, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Σερβίρετε τα
λαχανικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο τραγανό ψωμί
πηγή; tv ΖΑΠΙΝΓΚ έξτρα τέυχος 835
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!