Παραδοσιακό Γιαχνί με Πατάτες

Υλικά


  •  8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους 
  • 3 πιπεριές κέρατα κομμένες σε λωρίδες 
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλη κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδα τριμμένες ή κομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1/2 κ. y. κανέλα 
  •  1/2 κουταλιά ρίγανη 
  •  αλάτι « πιπέρι νερό 




Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα (το μάτι της κουζίνας στο δυνατό). Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές . Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάζει το φαγητό κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το πηχτό ζουμάκι. Περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό μας, ανάλογα με το πόσο δυνατή κουζίνα έχει ο καθένας.

πηγή Τηλεθεατής έξτρα τεύχος 1454/26

Σχόλια