Παραδοσιακό Γιαχνί με Πατάτες
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα (το μάτι της κουζίνας στο δυνατό). Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές . Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάζει το φαγητό κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το πηχτό ζουμάκι. Περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό μας, ανάλογα με το πόσο δυνατή κουζίνα έχει ο καθένας.
Υλικά
- 8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 3 πιπεριές κέρατα κομμένες σε λωρίδες
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- 1 μεγάλη κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδα τριμμένες ή κομμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κ. y. κανέλα
- 1/2 κουταλιά ρίγανη
- αλάτι « πιπέρι νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα (το μάτι της κουζίνας στο δυνατό). Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές . Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάζει το φαγητό κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το πηχτό ζουμάκι. Περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό μας, ανάλογα με το πόσο δυνατή κουζίνα έχει ο καθένας.
πηγή Τηλεθεατής έξτρα τεύχος 1454/26
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!