Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά

Μερίδες 4-6
• Έτοιμο σε 2 ώρες

  • ·         2 κου. ελαιόλαδο
  • ·         4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·         2 πράσα σε ροδέλες
  • ·         4 κλωναράκια θυμαριού
  • ·         2 φύλλα δάφνης
  • ·         2 κλωναράκια σέλερι σε κομμάτια
  • ·         6 μικρά καρότα
  • ·         1 σελινόριζα σε κύβους
  • ·         1 μεγάλο κοτόπουλο (2-21/2 κιλά)
  • ·         400 ml ζωμός κοτόπουλου
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 Βαθμούς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πυρίμαχη κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία και τηγανίζετε το μπέικον, το σκόρδο και τα πράσα, ανακατεύοντας μερικές φορές για 5-10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά τα πράσα. Ρίχνετε μέσα το Θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το σέλερι, τη σελινόριζα και τα καρότα.
Βάζετε στο σκεύος το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τον ζωμό. Σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και Βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα και 45 λεπτά, αλείφοντας συχνά με τους χυμούς του. Ανεβάζετε τη Θερμοκρασία στους 180 Βαθμούς και Βγάζετε το καπάκι 20 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος για να ροδίσει η πέτσα του κοτόπουλου.
Βγάζετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε ζεστή πιατέλα, αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας και την αφήνετε να Βράσει και να πήξει. Μεταφέρετε σε μπολ, πετάτε το Θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.


πηγή ; TV ΖΑΠΙΝΓΚ έξτρα τέυχος 848

Σχόλια