Μαριναρισμένος
σολομός
Μερίδες 6
•
Έτοιμο
σε 20 λεπτά
•
Θερμίδες
400
·
- 6 φιλέτα σολομού (200 γρ. το καθένα)
- · 25 γρ. βούτυρο
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- • 6 κουτ. σόγια σος
- • 5 εκ ρίζα τζίντζερ τριμμένη
- •
3
σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- •
3
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- •
1
κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
Ετοιμάζετε τη
μαρινάδα: Σε ρηχό μη μεταλλικό σκεύος βάζετε τη σόγια σος, το τζίντζερ, το
σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το τσίλι και α-ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με λίγο
πιπέρι και ανακατεύετε. Ακουμπά-τε μέσα τα φιλέτα του σολομού και ανακατεύετε,
να σκεπαστούν από τη μαρινάδα.
Βάζετε το
βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή Θερμοκρασία, να
λιώσει. Τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα του σολομού και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά
την κάθε πλευρά ή ώσπου να ιμηθούν καλά ως το κέντρο τους χωρίς να ξεραθούν,
αλλά να παραμένουν ζουμερά. Τα σερβίρετε αμέσως με ρύζι και αχνισμένο μπρόκολο.
Πηγή; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!