Μύδια με Φινόκιο



Μύδια με Φινόκιο

Μερίδες 4-6
• Έτοιμο σε 30 λεπτά
  • ·         4 κουτ. Ελαιόλαδο
  • ·         2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • ·         1 Βολβός φινόκιο σε φέτες
  • ·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ·         350 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ·         100 ml sherry    
  • ·         400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κανα.)
  • ·         Λίγη ζάχαρη
  • ·         2 κιλά φρέσκα μύδια
  • ·         1/2 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ·         Αλατοπίπερο

Σε μεγάλη αντιπολιτική κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και το φινόκιο, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα ή ώσπου τα κρεμμύδια και το φινόκιο, να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
Προσθέτετε το κρασί και το sherry και αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Ρίχνετε μέσα τις ντοματούλες με το ζουμί τους και αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερων-τε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
Καθαρίζετε τα μύδια τρίβοντας με βούρτσα τα κελύφη και κόβοντας τα γένια τους. Πετάτε όσα έχουν σπασμένα κελύφη ή όσα δεν κλείνουν όταν τα πιέζετε να ανοίξουν. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα μύδια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε ανακινώντας το τηγάνι συχνά για 4-5 λεπτά ή ώσπου να ανοίξουν τα μύδια. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν, Βγάζετε τα υπόλοιπα από την κατσαρόλα και μοιράζετε σε μπολ σερβιρίσματος. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζετε τον μαϊντανό στους χυμούς της κατσαρόλας, αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται, και περιχύνετε τα μύδια με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο τραγανό ψωμί.

ΠΗΓΗ ΤV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΧΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

Σχόλια