Υλικά
- 1 κιλό ψάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μισό ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
- 3/4 του κιλού ντομάτες ώριμες
- 2 χούφτες μάίντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Μισοξανθίζουμε με το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα το κρασί, τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια (ή ανάλογο ντοματοπολτό), το μάίντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό κι αφήνουμε να σιβοβράσουν μέχρι μισή ώρα. Βάζουμε τότε μέσα και τα ψάρια, υ ι r σειρά -το ένα δίπλα στο άλλο-σε μια στρώση (γι αυτό πρέπει να είναι αρκετά φαρδιά η κατσαρόλα). Αν η σάλτσα έχει πυκνωθεί πολύ και δε σκεπάζει τα ψάρια, προσθέτουμε ζεστό νερό -τόσο, ώστε ίσα ίσα να σκεπαστούν- και, αφού ξαναπάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφή-
νουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, όταν τα ψάρια μισοκρυώσουν μέσα στη σάλτσα τους, μπορούμε να τα σερβίρουμε.
Σημ.: Πολλοί προσθέτουν και λίγο σκόρδο στη σάλτσα του ψαριού. Είναι βέβαια Θέμα γούστου, αλλά το σκόρδο θα φέρει τη γεύση του ψαριού προς το πλακί, ενώ το ψάρι κατσαρόλας είναι διαφορετικό γευστικά και πιο ελαφρύ φαγητό απ' ότι το πλακί και με πιο αραιή και ζουμερή σάλτσα. Μπορούμε μάλιστα να ρίξουμε μέσα στη σάλτσα, να βράσουν μαζί της, και πολύ λίγα μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου. «Στην κατσαρόλα» μπορούν να μαγειρευτούν όλα σχεδόν τα είδη ψαριών.
πηγη τηλεθεατής έχτρα τέυχος συνταγές της Λωξάντρας
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!