20 Μαρτίου, 2020

Σούπα με Θαλασσινά

Σούπα με Θαλασσινά

Μερίδες 4

Ετοιμο σε 1 ώρα και 15 λεπτά
θερμίδες 380
  • 750 γρ. Θαλασσινό (γαρίδες, χταπόδι, σκάλοπς) 
  •  500 γρ. μύδια 1 1 κουτ. ελαιόλαδο 
  •  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  •  1 καρότο σε λεπτές ροδέλες 
  •  1 κλωναρόκι σέλινο ψιλοκομμένο 
  •  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  •  1 μικρός Βολδός φινόκιο σε φέτες 
  •  500 ml πασάτα ή 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.) 
  •  1 φύλλο δάφνης 
  •  1 ποτήρι λευκό κρασί 
  •  750 ml ζωμός λαχανικών 
  •  2 κουτ. μαίντανός ψιλοκομμένος 


Καθαρίζετε τα θαλασσινά και βράζετε το χταπόδι, αν το χρησιμοποιήσετε, με λίγο ξίδι, να μαλακώσει. Αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη και κόβε-τε σε κομμάτια. Καθαρίζετε τα μύδια με βούρτσα τρίβοντας καλά και κόβετε τα μουστάκια τους.
Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια Θερμοκρασία ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο. Ανακατεύετε και τηγανίζετε για 7-10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν «χρώμα». Προσθέτετε το φινόκιο, την πασάτα, το φύλλο δάφνης, το κρασί και τον ζωμό. Αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα τα μύδια και τα Θαλασσινά και το βρασμένο χταπόδι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα Θαλασσινά και να ανοίξουν τα μύδια. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν μετά από 5 λεπτά βρασίμα
τος. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε με τραγανό ψωμί.

πηγή: tv zapping εξτρα τεύχος 846

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...