Κουνουπίδι με κάρυ



Κουνουπίδι με κάρυ
Μερίδες 4
• Έτοιμο σε 40 λεπτά
• θερμίδες 230
·         3 κουτ. Ελαιόλαδο
·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
·         2 κουτ. πόστα κάρυ 250 γρ. πατάτες σε κύβους
·         1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
·         250 γ καρότα σε κύβους 1 600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
·         400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κος.)
·         100 γρ. αρακάς
·         Αλατοπίπερο

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια Θερμοκρασία για 10-15 λεπτό, να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα την πάστα κάρυ. Ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις πατάτες και το κουνουπίδι και τηγανίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια για 2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα καρότα, ανακατεύετε για 1 λεπτό και περιχύνετε με τον ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό. Προσθέτετε τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε τον αρακά και αφήνετε να Βράσει για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο τραγανό Ψωμί.

πηγή TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 848

Σχόλια