Νηστήσιμο Κέικ
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι και τ' ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες μαύρες ή ξανθές, το νερό και το κονιάκ ή άλλο ποτό, το ζωμό από τα πορτοκάλια, τα κανελλογαρίφαλλα, τη σόδα, τα τρίμματα από τη φλούδα του λεμονιού. Τ ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα ξύλινη.
Όταν γίνουν ένα μίγμα, τότε παίρνουμε τη φόρμα και στρώνουμε ένα λαδόχαρτο αφού πρώτα το αλείφουμε με λάδι. Τη γεμίζουμε πιο κάτω από το χείλος δυο ή τρία δάχτυλα και τη βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί. "Οταν ετοιμαστεί, την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο ή σε στρογγυλή πιατέλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα σκόνη.
Υλικά
- 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι φαρίνα,
- 3 φλιτζ. του καφέ λάδι,
- 1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη,
- 3 πορτοκάλια
- 4 φλιτζ. του καφέ σταφίδα,
- κανέλλα γαρίφαλλα,
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- 1 ποτήρι του κρασιού νερό,
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα,
- φλούδα 1 λεμονιού (ξύσμα)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι και τ' ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες μαύρες ή ξανθές, το νερό και το κονιάκ ή άλλο ποτό, το ζωμό από τα πορτοκάλια, τα κανελλογαρίφαλλα, τη σόδα, τα τρίμματα από τη φλούδα του λεμονιού. Τ ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα ξύλινη.
Όταν γίνουν ένα μίγμα, τότε παίρνουμε τη φόρμα και στρώνουμε ένα λαδόχαρτο αφού πρώτα το αλείφουμε με λάδι. Τη γεμίζουμε πιο κάτω από το χείλος δυο ή τρία δάχτυλα και τη βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί. "Οταν ετοιμαστεί, την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο ή σε στρογγυλή πιατέλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα σκόνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!