10 Μαρτίου, 2020

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Ψάρι πλακί στο φούρνο

Υλικά

  •  1 κιλό ψάρια μισό κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς, 
  • λίγο σπανάκι κομμένο 
  • 1-2 χούφτες άνηθο και μάίντανός, 
  • λίγο σκόρδο,
  •  μισό κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, 
  • ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή ανάλογος πελτές, 
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο, αρετσίνωτο, 
  • αλάτι,
  •  πιπέρι, 
  • 1 λεμόνι 


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τ' αλατίζουμε, στίβουμε πάνω τους λίγο λεμόνι και τ' αφήνουμε να περιμένουν. Ξανθίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρασί, νερό ανάλογο (να σκεπάσει τα ψάρια όταν Θα τα βάλουμε μέσα), τις ντομάτες ή τον πελτέ, το μάίντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
 Ρίχνουμε τότε μέσα και τα ψάρια και τα βάζουμε στο φούρνο. Όταν τελειώσει το ψήσιμό τους, βγάζουμε με προσοχή τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει και, όταν μείνει μόνο με το λάδι της, περιχύνουμε μ' αυτήν τα ψάρια στην πιατέλα και τα σερβί-ρουμε.


πηγή; ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.