Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλιγια 4-6 άτομα
• 1 χταπόδι (1-1'/z κιλό)
• 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
• ξύσμα ½ πορτοκαλιού
• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
• λίγο γλυκάνισο
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• λίγη ζάχαρη
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζετε, καλοπλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια (εάν Θέλετε, μπορείτε να πετάξετε την κουκούλα του).
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το χταπόδι και το φύλλο δάφνης. Το τσιγαρίζετε ελαφρά, για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα. Μόλις απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά που Θα βγάλει, το σβήνετε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για'/2 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, αφαιρείτε τη δάφνη και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για Vz ώρα περίπου ακόμη, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του.
Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις φλούδες του πορτοκαλιού και μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα όσο είναι ακόμη ζεστό. Εάν Θέλετε, το πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΗΓΗ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.