Φακές με Μανιτάρια και Άνηθο
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια Θερμοκρασία μαζί με το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν «χρώμα».
Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε μέσα τις φακές, τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε με καπάκι για 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύετε με τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα, μεταφέρετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε.
- 2 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 φλ μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 φλ. φακές
- 4 ντομάτες σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
- Λίγη πάπρικα
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια Θερμοκρασία μαζί με το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν «χρώμα».
Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε μέσα τις φακές, τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε με καπάκι για 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύετε με τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα, μεταφέρετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε.
πηγή ; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 835
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!