23 Μαρτίου, 2020

Πατάτες γιαχνί αλλιώς

Πατάτες γιαχνί αλλιώς

• 1 και 1/2 κιλά πατάτες χοντροκομμένες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
• 3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
• 15 ελιές πράσινες
• 200 γρ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρά τυρί, σε κυβάκια
• λάδι (1/2 φλιτζ. του τσαγιού)
• πιπέρι
• ζάχαρη (1/3 κουταλάκι καφέ)

Εκτέλεση

 Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λάδι για 2-3 λεπτά. (καλό είναι η κατσαρόλα μας να είναι με χοντρό πάτο). Προσθέτουμε τις πατάτες (και αυτές σε μεγάλα κομμάτια). Τσιγαρίζουμε ελαφρά (2-3 λεπτά) και τις πατάτες, φροντίζοντας να μην ανακατεύουμε άτσαλα αλλά ούτε να μας κολλήσουν στον πάτο. (για αυτό προτιμότερο να ανακινούμε την κατσαρόλα). Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, με λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό (να μην καλύπτει τις πατάτες). Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και να χυλώνει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε τις πράσινες ελιές (περίπου 5-7 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι). Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τους κύβους τυριού και πασπαλίζουμε τις πατάτες.

πηγή Τηλεθεατής έξτρα τεύχος 1454/26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...