Κολοκύθα με φάβα

Κολοκύθα με φάβα 

Μερiδες 4
 • Ετοιμο σε 1 ώρα
 • Θερμίδες 270


  •  1 κουτ. ελαιόλαδο
  •  2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  2 κουτ. γλ σπόροι κύμινου
  •  100 γρ. φάβα
  •  1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  •  1 κιλό κολοκύθα σε κύβους
  •  2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος


Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τους σπόρους του κύμινου για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνετε τη φάβα και τηγανίζετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να βράσουν.
Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Ρίχνετε μέσα την κολοκύθα και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε ελαφρά με πιρούνι.
Αν δεν σας αρέσει η φάβα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άσπρα μικρά φασόλια. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα φασόλια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο Βρασίματος.


πηγή; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 846

Σχόλια