Φακές σαλάτα
Υλικά
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τις φακές για μια νύχτα και τις βράζετε για 20-30 λεπτά σε νερό που να τις σκεπάζει, μαζί με το κρεμμύδι (στο οποίο έχετε βάλει 2 γαρίφαλλα), το σκόρδο, το αλάτι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τις βγάζετε πριν λιώσουν, τις στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Μόλις κρυώσουν, τις ανακατεύετε με το μαϊντανό, το σέλινο και τα κρεμμυδάκια. Χτυπάτε λίγο το λάδι με το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το πιπέρι και μ' αυτό περιχύνετε τις φακές. Τις σερβίρετε πάνω σε χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιού. Αν Θέλετε, προσθέτετε 4 κουταλιές της σού-πας μαγιονέζα.
Φακές με τηγανητό ψωμί
Υλικά
Εκτέλεση
Υλικά
- 2 φλιτζ. φακές,
- 1 κρεμμύδι με
- 2 γαρίφαλλα
- 4 σκελίδες σκόρδο,
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι,
- λίγο πιπέρι φλούδα ενός πορτοκαλιού,
- 1 μάτσο μαϊντανό Ψιλοκομμένο
- 3 κλωνάρια σέλινο Ψιλοκομμένο,
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια Ψιλοκομμένα,
- 1/2 φλιτζ. λάδι,
- 2 κουτ. της σούπας ξίδι
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τις φακές για μια νύχτα και τις βράζετε για 20-30 λεπτά σε νερό που να τις σκεπάζει, μαζί με το κρεμμύδι (στο οποίο έχετε βάλει 2 γαρίφαλλα), το σκόρδο, το αλάτι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τις βγάζετε πριν λιώσουν, τις στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Μόλις κρυώσουν, τις ανακατεύετε με το μαϊντανό, το σέλινο και τα κρεμμυδάκια. Χτυπάτε λίγο το λάδι με το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το πιπέρι και μ' αυτό περιχύνετε τις φακές. Τις σερβίρετε πάνω σε χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιού. Αν Θέλετε, προσθέτετε 4 κουταλιές της σού-πας μαγιονέζα.
Φακές με τηγανητό ψωμί
Υλικά
- 250-300 γραμμ. φακές,
- 1-3 φλιτζ. του καφέ λάδι,
- αλάτι πιπέρι,
- μαϊντανός,
- φέτες Ψωμιού τηγανισμένες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φακές και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Άμα βράσουν, τις στραγγίζουμε. "Εχουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι, προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τ' ανακατεύουμε λίγο, το καβουρδίζουμε, προσθέτουμε και τις φακές καλά στραγγισμένες κι όταν πάρουν μια βράση, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις σερβίρουμε σε πιατέλα στρογγυλή και γύρω γύρω βάζουμε φέτες ψωμιού τηγανισμένες με λάδι.
πηγή; ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 990
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!