Ρύζι πιλάφι λαδερό

Ρύζι πιλάφι λαδερό

Υλικά;

  • 300 γραμμ. ρύζι, 
  • 4 κουτ. της σούπας λάδι, 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, 
  • ρίγανη, 
  • 1 φύλλο δάφνης, 
  • αλάτι,
  • πιπέρι 


     Εκτέλεση Μετρήστε με μεζούρα το ρύζι, ώστε να κανονίσετε την αναλογία του νερού που Θα είναι 3 μέρη και 1 ρύζι. Βάζετε το νερό να βράσει.
    Μέσα σε κατσαρόλα που κλείνει αεροστεγώς ρίχνετε το λάδι να κάψει. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια ή το τρίβετε με τον τρίφτη. Μέσα στο ζεστό λάδι ρίχνετε ένα σπυρί ρυζιού. Αν το ρύζι χάσει τη διαφάνειά του, τότε ρίξτε όλο το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσει.
    Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε να τα ανακατεύ
ετε μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το βραστό νερό. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη δάφνη. Ανακατεύετε μία φορά, κλείνετε καλά την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να βράσει 16-18 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσετε την κατσαρόλα. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, μπορείτε να το βγάλετε από τη φωτιά. Το φορμάρετε και το σερβίρετε ζεστό.

πηγή; τηλεθεατής εξτρα τέυχος 990

Σχόλια