Ντομάτες γεμιστές νηστίσιμες

Ντομάτες γεμιστές νηστίσιμες

Υλικά


  • 10-12 ντομάτες μεγάλες,
  • 4-5 κρεμμύδια
  • 5-δ φλιτζ. του καφέ ρύζι,
  • 1-1 1/2 ποτήρια του κρασιού λάδι
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • μαίντανό,
  •  δυόσμο


Εκτέλεση

Παίρνουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε, τις ανοίγουμε από το μέρος του κοτσανιού και μ ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζουμε την ψίχα. Υστερα βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και τσιγαρίζουμε. "Οταν ξανθίσει, βάζουμε και τη μισή ψίχα από τις ντομάτες. "Οταν μαραθούν, τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα για να κρυώσουν. Μετά προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι, καθώς και το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο
ψιλοκομμένο, κι αν θέλουμε λίγες σταφίδες μαύρες. Το ανακατεύ-ουμε λίγο με μια κουτάλα και με τη μάζα αυτή γεμίζουμε τις ντομά-τες. Τις βάζουμε στο ταψί και τους ρίχνουμε την υπόλοιπη ψίχα ντο-μάτας. Αν Θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και μερικές πατάτες κομ-μένες κυδωνάτες. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι καιτις ψήνουμε στο φούρνο. "Οταν ετοιμαστούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και σερβί-ρουμε. Με τον ίδιο τρόπο, γίνονται και οι γεμιστές πιπεριές.


πηγή; τηλεθεατής εξτρα τέυχος 990

Σχόλια