Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών
για 6 άτομα
• 500 γραμ. κοντά ζυμαρικά (κοχύλια, φιογκάκια, βίδες κ.ο.κ.)
• 1 μέτριο μαρούλι
• '/τ σαλάτα
• 10-12 ντοματίνια
• 1 καρότο
• ελιές μαύρες (ή πράσινες)
• έξτρα παρθένα ελαιόλαδο
• χυμό 1/2 λεμονιού
• αλάτι
• πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που Θα βρείτε στη συσκευασία τους, φροντίζοντας να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Κόβετε το μαρούλι και τη σαλάτα και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Τρίβετε το καρότο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή στα τέσσερα και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε με το μείγμα του ελαιόλαδου τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρετε τη σαλάτα σας.
✓Εύκολη και νόστιμη σαλάτα, καλή επιλογή για το καθημερινό τραπέζι και μια ξεχωριστή πρόταση για το γιορτινό μπουφέ. Μπορείτε να αρωματίσετε τη σαλάτα σας με λίγο Φρεσκοκομμένα μαϊνrανό και κρεμμυδάκι φρέσκο.
πηγή Νικ. Τσελεμεντες /χορτοφαγικά νηστίσιμα
για 6 άτομα
• 500 γραμ. κοντά ζυμαρικά (κοχύλια, φιογκάκια, βίδες κ.ο.κ.)
• 1 μέτριο μαρούλι
• '/τ σαλάτα
• 10-12 ντοματίνια
• 1 καρότο
• ελιές μαύρες (ή πράσινες)
• έξτρα παρθένα ελαιόλαδο
• χυμό 1/2 λεμονιού
• αλάτι
• πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που Θα βρείτε στη συσκευασία τους, φροντίζοντας να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Κόβετε το μαρούλι και τη σαλάτα και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Τρίβετε το καρότο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή στα τέσσερα και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά και τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε με το μείγμα του ελαιόλαδου τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρετε τη σαλάτα σας.
✓Εύκολη και νόστιμη σαλάτα, καλή επιλογή για το καθημερινό τραπέζι και μια ξεχωριστή πρόταση για το γιορτινό μπουφέ. Μπορείτε να αρωματίσετε τη σαλάτα σας με λίγο Φρεσκοκομμένα μαϊνrανό και κρεμμυδάκι φρέσκο.
πηγή Νικ. Τσελεμεντες /χορτοφαγικά νηστίσιμα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!