Ρεβύθια γιαχνί - Ρεβύθια με ταχίνι

Ρεβύθια γιαχνί

Υλικά


  • 500-800 γραμμ. ρεβύθια, 
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα 
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • κρεμμύδια, 
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού λάδι
  •  1-2 κουτ. της σούπας ντομάτα πελτέ 


Εκτέλεση
 Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ στο νερό με λίγο αλάτι, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Τους ρίχνουμε τη σόδα, τ' ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε 8-10 λεπτά της ώρας.
 Μετά τα πλένουμε με άφθονο νερό, τα βάζουμε μετά σε μια πετσέτα ή σε τουλουπάνι, τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα φλούδια, μετά τα βάζουμε να βράσουν σε
μπόλικο νερό, τα ξαφρίζουμε μια δυο φορές, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Όταν τα κρεμμύδια μαραθούν, ρίχνουμε ένα-δυο ποτήρια νερό ζεστό και μετά τα ρεβύθια. Αφού βράσουν, λίγο πριν τα κατεβάσουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα λιωμένη.
Αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα.

Ρεβύθια με ταχίνι

Υλικά


  •  1 κιλό ρεβύθια, 
  • 1 κουτ. της σούπας ταχίνι 
  • 3-4 φλιτζ. του καφέ λάδι,
  •  αλάτι, πιπέρι, 
  • μάίντανό 


Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από το βράδυ για να μουσκέψουν. Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε και τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε καλά. Μετά τα στραγγίζουμε, βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με λίγο νερό. "Οταν ζεσταθεί,
ρίχνουμε τα ρεβύθια, τ' ανακατεύουμε λίγο, μετά λιώνουμε το ταχίνι σ' ένα πιάτο ή νεροπότηρο με νερό, το βάζουμε στην κατσαρόλα, το ανακατεύουμε λίγο και άμα πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά και τον σερβίρουμε σε σουπιέρα. Συνοδεύεται με ελιές, κρεμμύδι κομμένο σταυρωτά ή ταραμοσαλάτα.


ΠΗΓΗ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 990

Σχόλια