20 Μαρτίου, 2020

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά

  • 6 μεγάλα πορτοκάλια,
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 2 κιλά νερό,
  • 2 κιλά ζάχαρη


Εκτέλεση

 Κόβετε στην μέση τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα στίβετε καλά. Στραγγίζετε τον χυμό τους και βάζετε τα κουκούτστα σε ένα τουλπανάκι. Κόβετε τις φλούδες σε κομματάκια και τις βάζε-τε σε σκεύος πήλινο ή εμαγιέ. Προσθέτετε το νερό, τον χυμό και το τουλπανάκι με τα κουκούτσια. Αφήνετε να μείνουν 24 ώρες και τα βράζετε ώσπου να εξατμιστεί το 1/2 υγρό. Βγάζετε στίβετε και πετάτε το τουλπανάκι, προσθέτετε στο
μίγμα την ζάχαρη και βράζετε την μαρμελάδα επί 1/2 ώρα. Την επόμενη μέρα την ξαναβράζετε, ώσπου να δέσει και αφαιρείτε προς το τέλος τον αφρό. Την βάζετε ζεστή σε στεγνά και ζεστά βάζα, τοποθετήτε επάνω λαδόχαρτο, βουτηγμένο σε κονιάκ και τα κλείνετε με τα καπάκια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...