Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά

  • 6 μεγάλα πορτοκάλια,
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 2 κιλά νερό,
  • 2 κιλά ζάχαρη


Εκτέλεση

 Κόβετε στην μέση τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα στίβετε καλά. Στραγγίζετε τον χυμό τους και βάζετε τα κουκούτστα σε ένα τουλπανάκι. Κόβετε τις φλούδες σε κομματάκια και τις βάζε-τε σε σκεύος πήλινο ή εμαγιέ. Προσθέτετε το νερό, τον χυμό και το τουλπανάκι με τα κουκούτσια. Αφήνετε να μείνουν 24 ώρες και τα βράζετε ώσπου να εξατμιστεί το 1/2 υγρό. Βγάζετε στίβετε και πετάτε το τουλπανάκι, προσθέτετε στο
μίγμα την ζάχαρη και βράζετε την μαρμελάδα επί 1/2 ώρα. Την επόμενη μέρα την ξαναβράζετε, ώσπου να δέσει και αφαιρείτε προς το τέλος τον αφρό. Την βάζετε ζεστή σε στεγνά και ζεστά βάζα, τοποθετήτε επάνω λαδόχαρτο, βουτηγμένο σε κονιάκ και τα κλείνετε με τα καπάκια τους.

Σχόλια