Μακαρόνια λαδερά

Μακαρόνια λαδερά

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. μακαρόνια
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
100 γραμμ. τόνος κονσέρβας λευκός
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ζεματάμε με λίγο λάδι καλής ποιότητας και προσθέτουμε το τυρί. Βάζουμε κατσαρολίτσα στην φωτιά με το λάδι, το αλεύρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι καστανό χρώμα. Ρίχνουμε τότε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' ώσπου να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε α-κόμη 5. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.

ΠΗΓΗ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 2004-2005

Σχόλια