24 Μαρτίου, 2020

Μακαρόνια λαδερά

Μακαρόνια λαδερά

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. μακαρόνια
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας
1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
100 γραμμ. τόνος κονσέρβας λευκός
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ζεματάμε με λίγο λάδι καλής ποιότητας και προσθέτουμε το τυρί. Βάζουμε κατσαρολίτσα στην φωτιά με το λάδι, το αλεύρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι καστανό χρώμα. Ρίχνουμε τότε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' ώσπου να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε α-κόμη 5. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.

ΠΗΓΗ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 2004-2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...