Αγκινάρες αλά πολίτα

Αγκινάρες αλά πολίτα

 4-6 άτομα

  •  12-18 αγκινάρες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) 
  • χυμό 3 λεμονιών • 4 καρότα (σε ροδέλες) 
  •  8-12 μικρές πατάτες 
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες) 
  •  1 ματσάκι άνηθο ;ψιλοκομμένο)
  •   1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι 


Παραδοσιακό φαγάκι, που φυσικά είναι νοστιμότερο, εάν το μαγειρέβετε με φρέσκες, τρυφερές α .αγκιναρούλες και όχι κατεφυγμένες. "Εάν δεν νηστεύετε, μπορείτε να φτιάξετε αβγολέμονο και να ενισχυσετε με αυτό το φαγητό.  Οι ανγκινάρες μαγειρεμένες, δεν πρέπει να μένουν στο ψυγεία για περισσότερο από ένα 24ωρο,
Αγκινάρες αλά πολίτα
Καθαρίζετε τις αγκινάρες (εάν είναι φρέσκες), αφαι-ρώντας το κοτσάνι τους, τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβοντας τις άκρες, από τα υπόλοιπα φύλλα. Με μαχαίρι βγάζετε το χνούδι τους και τις περιχύνετε με το χυμό των 2 λεμονιών. Τέλος, τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μη σας μαυρίσουν, μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε (εάν μαγειρέψετε κατεψυγμένες, Θα παραλείψετε όλο αυτότο στάδιο).
Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τις αγκινάρες, τα καρότα, τον άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ζεστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται οι αγκινάρες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του. Εάν είναι πολύ αραιή η σάλτσα του, μπορείτε να τη δέσετε με 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ.


πηγη Τσελεμεντές χρορτοφαγικά νηστίσιμα

Σχόλια