
Προετοιμασία: Ι 5'
Μαγείρεμα: 30' - 40'
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
2/3 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
Ι μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
4 μεγάλα πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος),
σε χοντρές ροδέλες
2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε
μέτρια κομμάτια
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, της αρεσκείας μας
Ι φλιτζ τσαγιού πολτός
ντομάτας από ολόκληρα
ντοματάκια κονσέρβας
2 δαφνόφυλλα
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα μανιτάρια ανάλογα με το μέγεθός τους αν χρησιμοποιήσουμετα μεγάλα πορτομπέλο, αφαιρούμε το φλούδι από την ομπρέλα τους και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια πριντα μαγειρέψουμε. Αν χρησιμοποιήσουμετα μικρά άσπρα μανιτάρια, κόβουμε στη μέση τα μεγάλα και αφήνουμε ολόκληρα τα μικρότερα.
Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και
τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για Ι λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε αμέσως λίγο αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να μελώσουν τα υλικά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και σερβίρουμε.
Εύη Βουτσινά
ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ
Μ' αυτό το νόστιμο γιαχνιστό
ταιριάζει ένα ροζέ κρασί από
Ξινόμαυρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.