Φασόλια φούρνου με ρύζι

Φασόλια φούρνου με ρύζι

για 6 άτομα


  •  1/z κιλό φασόλια ξερά (μέτρια) 
  • 2 ξερά κρεμμύδια 
  •  1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι (γλασέ) 
  •  ρίγανη
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι 




Φασόλια φούρνου με ρύζι

Βάζετε αποβραδίς τα φασόλια να μουλιάσουν σε μπολ με νερό τόσο, ώστε νατα σκεπάζει.
Πλένετε το ρύζι και το αφήνετε να στραγγίσει.
Την επόμενη μέρα, βράζετε τα φασόλια προσέχοντας να μην παραβράσουν και χυλώσουν και κρατάτε 2-3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Σε άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στον τρίφτη και όταν ξανθύνει, προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη και το πιπέρι και αφήνετε να τσιγαριστούν όλα μαζί.
Απλώνετε το ρύζι και τα φασόλια σουρωμένα σε ταψί. Αδειάζετε από πάνω τη σάλτσα του κρεμμυδιού. Ρίχνετε το αλάτι και 2 μεγάλα φλιτζ. τσαγιού νερό, από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα φασόλια, και αφήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο.
✓Μακεδονίτικα σπεσιαλιτέ, που συνδυάζει τα όσπρια με το ρύζι σε μια πολύ Θρεπτική, νοστιμότατη πρόταση.
✓Το καλοκαίρι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ντοματοπελτέ με πουρέ από φρέσκες ντομάτες και να προσθέσετε λίγο μαϊντανό γιο επιπλέον άρωμα.


πηγή Τσελεμεντές Χορτοφαγικά - Νηστίσιμα

Σχόλια