Κοτόπουλο με θυμάρι

Κοτόπουλο με θυμάρι

Υλικά

1 κοτόπουλο 1200 γραμμ.
1 1/2 κιλό πατάτες
 1/2 ποτήρι λάδι
1/2 κιλό κόκκινες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
3 κλωνιά θυμάρι
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδα ακαθάριστα


 Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο, το τρίβετε με λεμόνι μέσα έξω καιτο αλατοπιπερώνετε. Εχετε βγάλει τα εντό-σθια στο καθάρισμα και αφού αλατοπιπερώσετε την κοιλιά του κοτόπου-λου βάζετε μέσα τα σκόρδα, το Θυμάρι και έ-να ολόκληρο μικρό λεμό-νι. Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί και το περιχύνετε με το 1/2 λάδι και με τις ντο-μάτες (τις έχετε καθαρί-
σει από πέτσες και σπό-ρους και τις έχετε περά-σει στο τρυπητό). Γύρω στο κοτόπουλο το-ποθετήτε τις πατάτες, τις οποίες έχετε καθαρίσει, πλύνει, κόψει σε μικρό μέγεθος, αλατοπιπερώ-σει και ραντίσει με τον χυμό του 2ου λεμονιού καιτο υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε το φαγητό σε κα-νονικό φούρνο για 1 1/2 έως 2 ώρες.


πηγή: οι συνταγές της Λωξάντρας

Σχόλια