Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά
Υλικά για 4 άτομα
* 8 κρεμμύδια μεγάλα
* 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
* 3 κουταλιές της σούπας λάδι
* 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
* 3 σκελίδες σκόρδου
* 150 ml μπίρα
* 2 φέτες ψωμί για τοστ
* 150 γρ. γκούντα τριμμένη
* 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
* αλάτι
* πιπέρι
* λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Αφαιρείτε προσεκτικά τις φλούδες από τα κρεμμύδια και κόβετε μια ροδέλα από το καθένα. Τα ζεματάτε 4'-5' σε καυτό αλατισμένο νερό και κατόπιν τα
στραγγίζετε και αφαιρείτε αρκετή από τη σάρκα τους, προσέχοντας να μη χαλάσετε το σχήμα τους. Ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και καβουρντίζετε τον κιμά με το σκόρδο, αφού το ψιλοκόψετε, 4'-5' ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνετε με την μπίρα και σιγοβράζετε 20'-25' μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά.
• Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ψωμί,
• την γκούντα και το μαϊντανό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε τα κρεμμύδια με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετείτε σε τάψι, που έχετε βουτυρώσει καλά. Ψήνετε στο φούρνο 20' περίπου και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!