Ελιόψωμο
υλικά
1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
3 κουταλάκια μαγιά σε σκόνη
5 κουταλιές λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. πράσινες ή μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι αλάτι
• Βάζουμε στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το λαδάκι και χτυπάμε προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό (2 ποτήρια περίπου) μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη και ελαστική.
• προσθέτουμε και τις ελιές ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στο ζυμάρι. Πλάθουμε στρογγυλά καρβελάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
• Το σκεπάζουμε με κουβέρτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπrlασιαστούν σε όγκο.
• Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 ώρα περίπου.
υλικά
1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
3 κουταλάκια μαγιά σε σκόνη
5 κουταλιές λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. πράσινες ή μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι αλάτι
• Βάζουμε στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το λαδάκι και χτυπάμε προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό (2 ποτήρια περίπου) μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη και ελαστική.
• προσθέτουμε και τις ελιές ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στο ζυμάρι. Πλάθουμε στρογγυλά καρβελάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
• Το σκεπάζουμε με κουβέρτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπrlασιαστούν σε όγκο.
• Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!