26 Απριλίου, 2020

Ελιόψωμο

Ελιόψωμο

υλικά

1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
3 κουταλάκια μαγιά σε σκόνη
5 κουταλιές λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. πράσινες ή μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι αλάτι




• Βάζουμε στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το λαδάκι και χτυπάμε προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό (2 ποτήρια περίπου) μέχρι να γίνει μια ζύμη αφράτη και ελαστική.
• προσθέτουμε και τις ελιές ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα στο ζυμάρι. Πλάθουμε στρογγυλά καρβελάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
• Το σκεπάζουμε με κουβέρτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπrlασιαστούν σε όγκο.
• Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 ώρα περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...