Μακαρόνια με αμύγδαλα


Μακαρόνια με αμύγδαλα

Υλικά

  •  350 γραμμ. μακαρόνια 
  • 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 
  • 5-6 κουταλιές λάδι 
  • 25 γραμμ. καθαρισμένα αμύγδαλα 
  • αλάτι 



Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα (ή τα περνάτε από το μίξερ) . Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με την τριμμένη φρυγανιά και τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε χωρίς να προσθέσετε λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Θα πρέπει να πάρουν ένα ελαφρό ξανθό χρώμα. Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε μια βαθιά πιατέλα ζεστή. Ρίχνετε το λάδι ωμό και πασπαλίζετε με το μείγμα τριμμένη φρυγανιά και αμύγδαλα. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

πηγή: συνταγές της Λωξάντρας


Σχόλια