Τάρτα με κρεμμυδάκια πράσα και τυριά


Τάρτα με κρεμμυδάκια πράσα και τυριά

Υλικά για 4 άτομα

• 1 φύλλο σφολιάτας έτοιμο ή σπιτικό
• 2 φρέσκα κρεμμύδια
• 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
• 30 - 40 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. ζαμπόν ή προσούτο ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 100 m1 κρέμα γάλακτος

• 100 γρ. τίλσιτερ ή γκούντα τριμμένη
• 300 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτρrμμένο

Εκτέλεση
1 Ανοίγετε το φύλλο
σφολιάτας και το απλώνετε σε φόρμα για τάρτα διαμέτρου 24 εκ. Το τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο καταψυγμένο φύλλο σφολιάτας, το ξεπαγώνετε και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.

2 Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ζαμπόν ή το προσούτο μαζί με τα κρεμμύδια και τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Τα απλώνετε πάνω στην τάρτα.

3 Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, 10 μαϊντανό και το αλατοπίπερο και τα αναμειγνύετε με το τριμμένο τυρί και το μπλε τυρί. Απλώνετε το μείγμα αυτό πάνω από τα πράσα και ισιώνετε την επιφάνεια. ψύνετε 45'-50' την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει και σερβίρετε.

ΤΙΡ: Το τίλσιτερ είναι ημίσκληρο γερμανικο τυρί.

Σχόλια