Σαλάτα με αυγά και τυρί
Υλικά για Ντρέσινγκ
• 5 κ. σ. ελαιόλαδο
• 2 κ. σ. άσπρο ξίδι από κρασί
• 2 κ. σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
• 1 κ. γλ. αγνό μέλι
Υλικά
• 1 κόκκινη πιπεριά, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
• 50 γραμμ. μαύρες ελιές
• 225 γραμμ. τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο
• 1/4 από μια σαλάτα, κομμένη σε λωρίδες
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 σφιχτοβρασμένα αυγά, κομμένα στα τέσσερα
εκτελεση
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τις πιπεριές, τις ελιές, το τυρί, τη σαλάτα, τα κρεμμυδάκια και τα αυγά. Αδειάζετε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σ' ένα βάζο που έχει βιδωτό καπάκι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές υγρό μίγμα. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα την τελευταία στιγμή για να μην μαλακώσουν τα λαχανικά και σερβίρετε.
Υλικά για Ντρέσινγκ
• 5 κ. σ. ελαιόλαδο
• 2 κ. σ. άσπρο ξίδι από κρασί
• 2 κ. σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
• 1 κ. γλ. αγνό μέλι
Υλικά
• 1 κόκκινη πιπεριά, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
• 50 γραμμ. μαύρες ελιές
• 225 γραμμ. τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο
• 1/4 από μια σαλάτα, κομμένη σε λωρίδες
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 σφιχτοβρασμένα αυγά, κομμένα στα τέσσερα
εκτελεση
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τις πιπεριές, τις ελιές, το τυρί, τη σαλάτα, τα κρεμμυδάκια και τα αυγά. Αδειάζετε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σ' ένα βάζο που έχει βιδωτό καπάκι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές υγρό μίγμα. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα την τελευταία στιγμή για να μην μαλακώσουν τα λαχανικά και σερβίρετε.
Συκωταριά από αρνί ή κατσίκι με αβγά
1 συκωταριά 600-700 γρ.
2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
3 αβγά
100 γρ. κεφαλοτύρι
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τη συκωταριά, που την έχουμε κόψει κομματάκια. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Η συκωταριά θέλει 10 λεπτά για να τηγανιστεί. 'Οταν είναι σχεδόν έτοιμη, αφαιρούμε το μισό λάδι. Χτυπάμε τα αβγά ομελέτα μazi με το κεφαλοτύρι και τα ρίχνουμε μέσα στη συκωταριά. Ανακατεύουμε για να τηγανιστούν από όλε τι πλευρέs και σερβίρούμε. 'Ενα πολύ ypήyopos και ιδιαίτερα γευστικό μεzέs.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!