30 Απριλίου, 2020

Σβίγγοι με κασέρι

Σβίγγοι με κασέρι

Υλικά


  • 60 γραμμ. βούτυρο 
  • 125 γραμμ. αλεύρι, 
  • 4 αυγά 
  • 80 γραμμ. κασέρι
  •  μοσχοκάρυδο, 
  • αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση


Βάζουμε 300 ml νερό να βράσουν μαζί με το αλάτι και το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μονομιάς. Ανακατεύουμε γρήγορα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα, μέχρι η μάζα να ξεκολλάει από τα πλαϊνά τοιχώματα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε αυτήν την μάζα σε μια αλατιέρα. Την αφήνουμε να χλιάνει λίγο. Προσθέτουμε 3 αυγά ένα ένα, προσέχοντας να ενσωματώνεται καλά το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Σπάμε το τέταρτο αυγό σε μπόλ, το χτυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μόνο το 1/2 μέσα στην ζύμη. Κόβουμε το κασέρι σε μικρούς κύβους. Τους προσθέτουμε στην ζύμη. Καρυκεύουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Με κουτάλι ή με κορνέ παίρνουμε από την ζύμη κομματάκια και τα τοποθετούμε στον βουτυρωμένο πάτο ενός πυρέξ, αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό διάστημα. Ροδίζουμε με την βοήθεια ενός πινέλου, με το υπόλοιπο 1/2 αυγό που έχουμε φυλλάξει. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°. Αφήνουμε να ψηθούν 20'-25' μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

πηγή : συνταγές της Λωξάντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...