Ρύζι με αρακά
για 6 άτομα
• 500 γραμ. ρύζι
• 11/2 λίτρο χλιαρό ζωμό λαχανικών (ή νερό)
• 500 γραμ. αρακά (κατεφυγμένο)
• 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 ματσάκι άνηθο
• ελαιόλαδα
• αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες μαζί μετα πράσινα φυλλαράκια τους. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να τσιγαριστούν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα και προσθέτετε το νερό (ή
το ζωμό).
2 Αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση και προσθέτετε τον αρακά και το αλατοπίπερο. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν καλά το ρύζι και ο αρακάς. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε στην κατσαρόλα και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και κρύο.
πηγή : Τσελεμεντές Χορτοφαγικά Νηστίσιμα
για 6 άτομα
• 500 γραμ. ρύζι
• 11/2 λίτρο χλιαρό ζωμό λαχανικών (ή νερό)
• 500 γραμ. αρακά (κατεφυγμένο)
• 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 ματσάκι άνηθο
• ελαιόλαδα
• αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες μαζί μετα πράσινα φυλλαράκια τους. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να τσιγαριστούν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα και προσθέτετε το νερό (ή
το ζωμό).
2 Αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση και προσθέτετε τον αρακά και το αλατοπίπερο. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν καλά το ρύζι και ο αρακάς. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε στην κατσαρόλα και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και κρύο.
πηγή : Τσελεμεντές Χορτοφαγικά Νηστίσιμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.