Μπριάμ
για 6 άτομα
• 1/2 κιλό πατάτες
• 1/2 κιλό κολοκυθάκια
• 1/2 κιλό μελιτζάνες
• 1 καρότο κομμένο
• 1 πρbσινη πιπεριά
• 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
• 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, πιπέρι
• λίγη τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)
1. Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά, τα
καθαρίζετε και τα κόβετε σε ροδέλες ή σε φέτες.
2. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα και τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
3. Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί, ρίχνετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Τρίβετε τις ντομάτες από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις προσθέτετε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στο ταψί το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Προσθέτετε λίγο νερό, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
5. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος (10-15 λεπτά) ξεσκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να κάνει μια ωραία κρούστα από πάνω.
6. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό ή κρύο.
* Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε λαχανικά, ανάλογα με τα προσωπικά γούστο και τις επιθυμίες σας.
πηγή: Νικ. Τσελεμεντές
για 6 άτομα
• 1/2 κιλό πατάτες
• 1/2 κιλό κολοκυθάκια
• 1/2 κιλό μελιτζάνες
• 1 καρότο κομμένο
• 1 πρbσινη πιπεριά
• 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
• 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, πιπέρι
• λίγη τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)
1. Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά, τα
καθαρίζετε και τα κόβετε σε ροδέλες ή σε φέτες.
2. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα και τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
3. Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί, ρίχνετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Τρίβετε τις ντομάτες από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις προσθέτετε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στο ταψί το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Προσθέτετε λίγο νερό, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
5. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος (10-15 λεπτά) ξεσκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να κάνει μια ωραία κρούστα από πάνω.
6. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό ή κρύο.
* Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε λαχανικά, ανάλογα με τα προσωπικά γούστο και τις επιθυμίες σας.
πηγή: Νικ. Τσελεμεντές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!