11 Απριλίου, 2020

Μανιτάρια στιφάδο

Μανιτάρια στιφάδο

Υλικά
700 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα
150 γραμμ. λάδι
400 γραμμ. κρεμμύδια πολύ μικρά
2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
1-2 σκελίδες σκόρδο
1-2 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Βάζουμε κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και πλυμένα και γυριζοντάς τα με ξύλινο κουτάλι, αφήνουμε να ξανθίσουν. Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και όταν έχουν και αυτές τσιγαριστεί ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί και το ανάλογο νερό ζεσταμένο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες, τα σπυριά του πιπεριού και την δάφνη και αφήνουμε να βράσουν για 30' περίπου. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε την άκρη από το πόδι τους, τα πλένουν καλά, αφήνουμε ν στραγγίσουν σε τρυπητό και αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στα 2. Μόλις τελειώσει το βράσιμο των κρεμμυδιών και της ντομάτας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και α-φήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15' και να μείνουν μόνο με την σάλτσα τους


συνταγές της Λωξάντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...