ΚΑΡΜΠΟΝΆΡΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ( ΙΤΑΛΙΑ)



ΥΛΙΚΑ

  •  250 γρ. βιδάκια ή αχιβαδάκια 
  • 1 κουτ. γλ. λάδι 
  • 3 ντομάτες σε λεπτές φέτες 
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • μισο κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο 
  •  25 γρ. παρμεζάνα ή τσένταρ τριμμένο 
  • 50 γρ. μανιτάρια ιριλοκομμένα 
  • 50 γρ. αρακάς κατεψυγμένος 
  • 2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) τόνος τεμαχισμένος 
  • 2 αυγά 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε την πάστα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις
οδηγίες. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και μαγειρεύετε τις ντομάτες για 1 λεπτό. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί, τα μανιτάρια και τον αρακά. Σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον τεμαχισμένο τόνο και τα αυγά χτυπημένα. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Στραγ
γίζετε την πάστα, προσθέτετε τη σάλτσά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε προσεκτικά, γαρνίρετε με φετούλες λεμόνι και άνηθο και σερβίρετε με φρέσκο ξεροψημένο ψωμί.

Σχόλια