Αρακάς με μπέικον - Αγκινάρες με αρακά φρικασέ

Αγκινάρες με αρακά φρικασέ

Υλικά

6 αγκινάρες λεμόνι
1-12 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
3 έως 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθο ψιλοκομμένο,
αλεύρι
1 κιλό αρακά
αλάτι, πιπέρι
3 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος
2 κροκάδια αυγών
1 λεμόνι, το χυμό
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τις αγκινάρες. Τις χωρίζετε στη μέση και τις ρίχνετε αμέσως σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ωσότου μαραθούν. Ρίχνετε άνηθο και 1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι. Ανακατεύετε το
μίγμα και προσθέτετε τις αγκινάρες στραγγισμένες, τον αρακά, αφού τον καθαρίσετε, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το ζωμό κρέατος και αφήνετε να σιγοβράσουν επί μισή περίπου ώρα. «Δένετε» το ζωμό με τα κροκάδια αυγών και με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Σχόλια