16 Απριλίου, 2020

Βλίτα γιαχνί - Πατάτες με κρεμμύδια

Βλίτα γιαχνί

για 4 άτομα
• 1 κιλό βλίτα
• 2-3 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
• 2-3 φρέσκες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
 • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• χυμό λεμονιού
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι

Καθαρίζετε τα βλίτα πετώντας τα κίτρινα φύλλα
και τα σκληρά κοτσάνια τους. Τα πλένετε με άφθονο νερό, τα κόβετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού, τα βλίτα και αλατίζετε.
Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν τα βλίτα και να μείνει με το λάδι του (σε αυτότο διάστημα, εάν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη χλιαρό νερό),
Σερβίρετε τα βλίτα ζεστά ή χλιαρά.

πηγή : Νικ. Τσελεμεντές


Πατάτες με κρεμμύδια 

5-6 πατάτες μεγάλες 
5-6 κρεμμύδια μεγάλα 
1 κουταλιά πελτές ντομάτας 
250 γραμμ. λάδι αλάτι, πιπέρι 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και όταν κάψει τηγανίζουμε πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αφού ροδίσουν τις βγάζουμε σε πιατέλα. Ροδίζουμε με το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες. Προσθέτουμε τις τηγανισμένες πατάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό στην φωτιά, ώσπου να πιεί το νερό και να μείνει μόνο με την σάλτσα. Το σερβίρουμε στα πιάτα όπως είναι σκέτο ή με τριμμένο τυρί. 

πηγή : Συνταγές της Λωξάντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...