Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές
Υλικά
• 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
• 3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινπ, 1 πορτοκαλί) χωρίς σπόρους, κομμένες στη μέσα, ψημένες στο γκριλ και ξεφλουδισμένες
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 60 γρ. βούτυρο μαλακό
• 2 κουταλιές mς σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
• 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
• 400 γρ. ντοματοπολτό συμπυκνωμένο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• φρέσκα φύλλα βασιλικού
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίζετε τις χοιρινές μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε το κρέας 20' και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύετε το βούτυρο, το βασιλικό και το χυμό λεμονιού, τα τυλίγετε σε σχήμα ρολού και τα βάζετε στην κατάψυξη. 2 Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε 5'. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε 10'-12'. Προσθέτετε τις ξεφλουδισμένες πιπεριές και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν λίγο ακόμη. 3 Ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζετε με τη σειρά τις χοιρινές μπριζόλες πάνω από τη σάλτσα. Κόβετε το ρολό του βουτύρου με το βασιλικό σε φέτες, βάζετε τις φέτες πάνω στις μπριζόλες και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.
Υλικά
• 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
• 3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινπ, 1 πορτοκαλί) χωρίς σπόρους, κομμένες στη μέσα, ψημένες στο γκριλ και ξεφλουδισμένες
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 60 γρ. βούτυρο μαλακό
• 2 κουταλιές mς σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
• 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
• 400 γρ. ντοματοπολτό συμπυκνωμένο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• φρέσκα φύλλα βασιλικού
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίζετε τις χοιρινές μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε το κρέας 20' και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύετε το βούτυρο, το βασιλικό και το χυμό λεμονιού, τα τυλίγετε σε σχήμα ρολού και τα βάζετε στην κατάψυξη. 2 Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε 5'. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε 10'-12'. Προσθέτετε τις ξεφλουδισμένες πιπεριές και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν λίγο ακόμη. 3 Ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζετε με τη σειρά τις χοιρινές μπριζόλες πάνω από τη σάλτσα. Κόβετε το ρολό του βουτύρου με το βασιλικό σε φέτες, βάζετε τις φέτες πάνω στις μπριζόλες και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!