Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα
Υλικά
1 κιλό γαύρος
3-4 μεγάλες ντομάτες, ώριμες (γιο σάλτσα)
1 ντομάτα κόκκινη πολύ σφιχτή
4-5 σκελίδες σκόρδο μαίντσνός ψιλοκομμένος
250 γραμμ. λάδι ελιάς (α' ποιότητας) χυμός ενός ζουμερού λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους γαύρους, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια μαζί με τα έντερα, τους πλένουμε και τους τοποθετούμε σε σειρές, σε ορθογώνιο ταψί. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε σε λεκάνη τις ντομάτες για τη σάλτσα. Ρίχνουμε στη λεκάνη και το λάδι, το μισό μαϊντανό, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερα, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μίγμα τους το γαύρο στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, στολίζουμε με φέτες ντομάτας και ψήνουμε στο φούρνο 15-20 λεπτά.
Ση μ.: Αντί γιο ντομάτα. μπορούμε να ψήσουμε το γαύρο στο φούρνο με λα
δορίγανη, χυμό 2 λεμονιών και (προ-αιρετικά) ψιλοκομμένο σκόρδο.
πηγή Τηλεθεατής Συνταγές της Λωξάντρας
Υλικά
1 κιλό γαύρος
3-4 μεγάλες ντομάτες, ώριμες (γιο σάλτσα)
1 ντομάτα κόκκινη πολύ σφιχτή
4-5 σκελίδες σκόρδο μαίντσνός ψιλοκομμένος
250 γραμμ. λάδι ελιάς (α' ποιότητας) χυμός ενός ζουμερού λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους γαύρους, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια μαζί με τα έντερα, τους πλένουμε και τους τοποθετούμε σε σειρές, σε ορθογώνιο ταψί. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε σε λεκάνη τις ντομάτες για τη σάλτσα. Ρίχνουμε στη λεκάνη και το λάδι, το μισό μαϊντανό, το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερα, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μίγμα τους το γαύρο στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, στολίζουμε με φέτες ντομάτας και ψήνουμε στο φούρνο 15-20 λεπτά.
Ση μ.: Αντί γιο ντομάτα. μπορούμε να ψήσουμε το γαύρο στο φούρνο με λα
δορίγανη, χυμό 2 λεμονιών και (προ-αιρετικά) ψιλοκομμένο σκόρδο.
πηγή Τηλεθεατής Συνταγές της Λωξάντρας
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!