03 Απριλίου, 2020

Κουσκούς με λαχανικά

Κουσκούς με λαχανικά

μια 6-8 άτομα


  • 500 γραμ. κουσκούς 
  •  400 ml ζωμό λαχανικών ή νερό (βραστά)
  •   3-4 καρότα
  •   2-3 κολοκυθάκια 
  •  ελαιόλαδο
  •   μερικά φυλλαράκια δυόσμου 
  •  αλάτι, πιπέρι 




Βάζετε το κουσκούς σε μια βαθιά λεκανίτσα και ρίχνετε το ζωμό ή το βραστό νερό.
Αφήνετε το κουσκούς για 10 λεπτά περίπου, να φουσκώσει και να πιει τα υγρά του.
Πλένετε τα λαχανικά, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε ροδέλες ή κυβάκια. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
Ρίχνετε το κουσκούς σε σαλατιέρα και προσθέτετε τα βρασμένα λαχανικά.
 Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο φιλοκομμένο δυόσμο και ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τη σαλάτα και σερβίρετε. Εάν Θέλετε, τη γαρνίρετε με μια φουντίτσα δυόσμου.

πηγή : Τσελεμεντές Χορτοφαγικά - Νηστίσιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...