Σις Κοτόπούλο


Σις Κοτόπούλο


  • Για κάθε μερίδα 200 γρ. 
  • φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές 
  • Μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια 
  • Ελαιόλαδο Χυμό ενός λεμονιού 
  • 1 πίτα για σουβλάκι Καλαμάκια 
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο 
  • 2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  •  Ι κουταλιά πελτέ ντομάτας 
  • Κρεμμύδι Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη 
Για το συνοδευτικό πλιγούρι
  • 1 κούπα πλιγούρι 
  • l μελιτζάνα κομμένα σε κυβάκια 
  • l κουταλιά πελτέ ντομάτας 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • Ι μεγάλα πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 


Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο λαδολέμονο για μία ώρα, το περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ με πιπεριές και μετά ψήνουμε τα σουβλάκια και τις πίτες, κατά προτΙμηση στα κάρβουνα. Διαφορετικά στην τοστιέρα ή στο γκριλ

Για τη σάλτσα ντομάτας, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά σε χαμη-λή φωτιά.

Για το πλιγούρι, σοτάρουμε τα λαχανικά με τη μαργαρίνη και το πλιγούρι, προσθέτουμε 3 κούπες νερό και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε σε κάθε μερίδα, κάτω την πίτα και πάνω το σουβλάκι περιχυ-μένο με τη σάλτσα ντομάτας και δίπλα το πλιγούρι.

Σχόλια