Αλμυρό ψωμί με καρύδια και γραβιέρα
Υλικά
350 γραμμ. γραβιέρα
300 γραμμ. σκληρό αλεύρι
200 γραμμ. αλεύρι ολικής αλέσεως,
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά
2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού αλάτι,
120 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 αυγά χτυπημένα,
σουσάμι
Εκτέλεση
Τρίβετε το τυρί με χοντρό τρίφτη. Βάζετε σε ένα μπολ τους 2 τύπους του αλευριού και προσθέτετε την μαγιά, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Τρίβετε το μείγμα με τα δαχτυλά σας για να ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν ρίχνετε το κρεμμύδι, τα αυγά και λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνετε καλά. Προσθέτετε στην ζύμη το τυρί και τα καρύδια και ζυμώνετε πάλι. Πλάθετε 2 καρβελάκια και τα τοποθετήτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε τα ψωμιά με σουσάμι και τα χαράζετε. Τα ψήνετε στους 2000 για 45' μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρώμα.
Υλικά
350 γραμμ. γραβιέρα
300 γραμμ. σκληρό αλεύρι
200 γραμμ. αλεύρι ολικής αλέσεως,
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά
2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού αλάτι,
120 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 αυγά χτυπημένα,
σουσάμι
Εκτέλεση
Τρίβετε το τυρί με χοντρό τρίφτη. Βάζετε σε ένα μπολ τους 2 τύπους του αλευριού και προσθέτετε την μαγιά, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Τρίβετε το μείγμα με τα δαχτυλά σας για να ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν ρίχνετε το κρεμμύδι, τα αυγά και λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνετε καλά. Προσθέτετε στην ζύμη το τυρί και τα καρύδια και ζυμώνετε πάλι. Πλάθετε 2 καρβελάκια και τα τοποθετήτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε τα ψωμιά με σουσάμι και τα χαράζετε. Τα ψήνετε στους 2000 για 45' μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρώμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!