26 Απριλίου, 2020

Φράουλα γλυκό

Φράουλα γλυκό

ΥΛΙΚΑ:

1 ΚΙΛΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΓΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 ΛΕΜΟΝΙΑ
2-3 ΚΟΥΓΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟΖΗ



Διαλέγουμε ψράουλες μεγάλες, γερές και όχι πολύ ώριμες, τις πλένουμε με άφθονο νερό.   Σηκώνουμε με το χέρι τα πράσινα φυλλαράκια και κόβουμε με ψαλίδι το κοτσάνι, ώστε να μείνει μέσα η ρίζα του για να μη διαλυθεί η φράουλα στο βράσιμο. Βάζουμε τις καθαρισμένες φράουλες, καλά στραγγισμένες σε μία κατσαρόλα, στραγγίζουμε 2 λεμόνια και τις περιχύνουμε, βάζουμε και τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να σταθούν μία νύχτα.
Την άλλη μέρα δένουμε το γλυκό, στην αρχή σε σιγανή φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τη μία κουταλιά της σού-πας λεμόνι και τη γλυκόζη, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το τοποθετούμε στα βάζα. Ιδιαίτερα αυτό το γλυκό θέλει προσοχή γιατί βγάζει πολύ αφρό. Θέλει ξάφρισμα συνεχώς.

Το γλυκό αυτό δεν το φυλάμε στο ψυγείο γιατί σκληραίνει η φράουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...