Πλιγουροσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 λίτρο χλιαρό νερό για 3s πτά και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε το μάίντανό, το αγγουράκι και την ντομάτα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πλιγούρι με ψιλοκομμένο μάίντανό, την ντομάτα, τις πιπεριές, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το μα του λεμονιού. Αλατίζετε την πλιγουροσαλότα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνετε για 30 λεπτά
ψυγείο πριν τη σερβίρετε.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζ. πλιγούρι
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπερία
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κουτ. του γλυκού τριμμένος δυόσμος
- 1 ντομάτα
- 1 αγγουράκι
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- •αλάτι
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 λίτρο χλιαρό νερό για 3s πτά και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε το μάίντανό, το αγγουράκι και την ντομάτα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πλιγούρι με ψιλοκομμένο μάίντανό, την ντομάτα, τις πιπεριές, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το μα του λεμονιού. Αλατίζετε την πλιγουροσαλότα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνετε για 30 λεπτά
ψυγείο πριν τη σερβίρετε.
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙΑ
υλικά
1-2 αρνίσιες αντεριές
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτή κ.α. πελτέ ντομάτας,
διαλυμένο σε 2 φλιτζ. καυτό νερό
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
700 γρ. άγρια χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, ζοχούς, σταμναγκάθι κ.ά.), ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη συκωταριά και τις αντεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα ζεματίζουμε για 3'-4 Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 4'-5". Ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη δάφνη και το μπαχάρι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 25-30, μέχρι να δέσει η σάλτσα και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τον μάραθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!