Μπάμιες γιαχνί
για 6 άτομα
• 1 κιλό μπάμιες
• 4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομ.ή
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
• 2 κρεμμύδια (ψιλοκομ.)
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• ξίδι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1. Καθαρίζετε τις μπάμιες, αφαιρώντας με μικρό κοφτερό μαχαίρι το σκληρό περίβλημα που έχουν στο «κεφαλάκι» τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο. Τις πλένετε με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις αφήνετε για 1/2-1 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψετε.
2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μπάμιες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
3. Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν.
5. Μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές ή κρύες, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.
πηγή : Νικ.
Τσελεμεντές
για 6 άτομα
• 1 κιλό μπάμιες
• 4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομ.ή
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
• 2 κρεμμύδια (ψιλοκομ.)
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• ξίδι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1. Καθαρίζετε τις μπάμιες, αφαιρώντας με μικρό κοφτερό μαχαίρι το σκληρό περίβλημα που έχουν στο «κεφαλάκι» τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο. Τις πλένετε με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις αφήνετε για 1/2-1 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψετε.
2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μπάμιες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
3. Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν.
5. Μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές ή κρύες, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.
πηγή : Νικ.
Τσελεμεντές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!