
Πράσινα ζυμαρικά με σάλτσα τυριού
Υλικά για 4 άτομα
• 180 γρ. μασκαρέλα
• 340 γρ. ταλιατέλες φαρδιές
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
• 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
• 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας λίγο κόκκινο ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
• 100 γρ. μικρά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο
βασιλικό
• αλάτι
•μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1 Τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι 3'-4'. Προσθέτετε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο και εάν θέλετε λίγο κρασί.
2 Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και το βασιλικό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 10' και μετά ρίχνετε τη μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Σβήνετε τη φωτιά μόλις το τυρί αρχίζει να λιώνει.
3 Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτετε τα ζυμαρικά. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε, τους ρίχνετε φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα μοτσαρέλας και ντομάτας. Τα σερβίρετε αμέσως. -
ΤΙΡ: Η μασκαρέλα είναι ένα γερμανικό φρέσκο, μαλακό τυρί, που θυμίζει την ιταλικη
μοτσαρέλα και η γεύση της ταιριάζει πολύ ωραία με πίτσες, μακαρονάδες ή ντοματοσαλάτες, καθώς επίσης και με σάλτσες που περιέχουν ντομάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.