Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουτ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κόκκινα φασόλια (κανα.) ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
- 500 γρ. πικάντικη σάλτσα ντομάτας (σε βαζάκι)
- ενα τέταρτο κουτ. γλ. καυτερό κόκκινο πιπέρι
- 2 φλ. μακρύκοκκο ρύζι βρασμένο
- λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρ.)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα φασόλια, τη σάλτσα ντομάτας και το πιπέρι. Αφήνετε να πάρουν βράση και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
Μοιράζετε το βρασμένο ρύζι σε ατομικά πιάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα των φασολιών. Σκορπάτε επάνω το κρεμμύδι, αν το χρησιμοποιήσετε, και σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!