Πιπεριές με κιμά
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι, ανοίγοντάς τες με ένα μαχαίρι μυτερό. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Μέσα σε μπολ ρίχνετε το ρύζι, το ψωμί, το κρέας, τα αυγά, τα καρικεύματα, 2 κουτ. λάδι και ελάχιστο νερό. Τοποθετείτε τις πιπεριές μέσα σε ταψάκι όρθιες με το άνοιγμα προς το επάνω μέρος και τις γεμίζετε. Ρίχνετε
σε κάθε γεμισμένη πιπε-ριά 1 κουτ. λάδι και τις σκεπάζετε με το κοτσα-νάκι τους. Ρίχνετε στο ταψάκι λίγο λάδι, ένα ποτήρι νερό, πασπαλίζετε τις πιπεριές με αλάτι και πιπέρι, τις σκεπάζετε με λαδόχαρτο ή αλουμι-νόχαρτο και τις αφήνετε να ψηθούν σε δυνατό φούρνο 30-40 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τις πιπεριές να κρυώσουν.
Υλικά
- 8 μεγάλες πιπεριές
- 4 κουτ. ρύζι
- 4 κουτ. ψίχα φωμιού
- 4 λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια ή κρέας ή κιμά
- 2 αυγά μαϊντανό, αλάτι πιπέρι κόκκινο μοσχοκάρυδο λάδι
Εκτέλεση
Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι, ανοίγοντάς τες με ένα μαχαίρι μυτερό. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Μέσα σε μπολ ρίχνετε το ρύζι, το ψωμί, το κρέας, τα αυγά, τα καρικεύματα, 2 κουτ. λάδι και ελάχιστο νερό. Τοποθετείτε τις πιπεριές μέσα σε ταψάκι όρθιες με το άνοιγμα προς το επάνω μέρος και τις γεμίζετε. Ρίχνετε
σε κάθε γεμισμένη πιπε-ριά 1 κουτ. λάδι και τις σκεπάζετε με το κοτσα-νάκι τους. Ρίχνετε στο ταψάκι λίγο λάδι, ένα ποτήρι νερό, πασπαλίζετε τις πιπεριές με αλάτι και πιπέρι, τις σκεπάζετε με λαδόχαρτο ή αλουμι-νόχαρτο και τις αφήνετε να ψηθούν σε δυνατό φούρνο 30-40 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τις πιπεριές να κρυώσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!