10 Μαΐου, 2020

Κρεμμυδόπιτα

Κρεμμυδόπιτα

Υλικά
1 κιλό κρεμμύδια
10 αυγά αλάτι πιπέρι
250 γραμμ. βούτυρο
1/2 ποτήρι λάδι
6 φύλλα σπιτικά


Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε μέσα σε νερό. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, μαζί με το βούτυρο και το λάδι σε σιγανή φωτιά για να καβουρδιστούν μέχρι να ξανθίνουν, ρίχνοντας μαζί και το αλάτι που χρειάζονται. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε και λίγο μαυροπίπερο. Ανοίγουμε 6 χωριάτικα φύλλα. χωρίζουμε το μίγμα σε 3 μέρη. Αλείφουμε ένα ταψά
κι με βούτυρο και στρώνουμε τα 2 φύλλα. ρίχνουμε το 1ο μέρος του μίγματος, βάζουμε ακομη ένα φύλλο, ρίχνουμε το 2ο μέρος του μίγματος, βάζουμε ακόμη ένα φύλλο, ρίχνουμε το 3ο μέρος και τέλος βάζουμε και τα 2 τελευταία φύλλα από πάνω. Τα αλείφουμε καλά με βούτυρο και ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...